Πώς να επιλέξετε το κατάλληλο νούμερο παπουτσιού

πως να επιλέξετε το κατάλληλο μέγεθος παπουτσιού

Πώς να επιλέξετε το κατάλληλο νούμερο παπουτσιού

Στον τομέα των παπουτσιών, η κακή εφαρμογή μπορεί να επηρεάσει την άνεση αλλά και το στυλ. Το λάθος νούμερο παπουτσιού όχι μόνο έχει αρνητικές επιπτώσεις στα πόδια και την μέση, αλλά και στην καθημερινότητα, επηρεάζοντας ακόμη και τις πιο μικρές δραστηριότητες. 

Ας δούμε λοιπόν τον τρόπο ώστε να βρείτε το κατάλληλο νούμερο παπουτσιού. Η διαδικασία είναι ιδιαίτερα απλή και απαιτεί τη χρήση ορισμένων βημάτων. 

Μεθοδολόγια και πίνακες μεγεθών 

πινακας γυνεικεια νούμερα παπουτσιών

Πώς μετριέται όμως το νούμερο παπουτσιού; Σε αντίθεση με την κοινή γνώμη, η απάντηση δεν περιλαμβάνει το μήκος του. Το νούμερο παπουτσιού αντιστοιχεί στο μήκος της πατούσας. Πώς όμως υπολογίζεται το μήκος της πατούσας; Μέσα από έναν ειδικό πίνακα, που ονομάζεται οδηγός μεγεθών. 

Αν και ίσως το έχετε παρατηρήσει, τα νούμερα στον οδηγό μεγεθών μπορεί να διαφέρουν, ανάλογα με την χώρα ή την περιοχή. Ωστόσο, τα πιο συνηθισμένα συστήματα δεν είναι άλλα από το ευρωπαϊκό, το αμερικάνικο και το βρετανικό. Δε χρειάζεται όμως να τους ξέρετε όλους απέξω. Στους περισσότερους οδηγούς αναγράφονται όλα τα συστήματα, ώστε να υπάρχει η πλήρης αντιστοιχία στα μεγέθη. 

Σημείωση: Ακόμη και αν βρείτε το κατάλληλο μέγεθος για τα παπούτσια σας, δεν εγγυάται ότι θα έχει την τέλεια εφαρμογή. Παράγοντες όπως η γραμμή και η φόρμα του κάθε είδους παπουτσιού επηρεάζουν τον τρόπο που θα εφαρμόζει το παπούτσι, καθώς και το πόσο άνετα θα το αισθάνεστε. 

Τι νούμερο παπούτσι φοράω; 

γυναίκα με μαύρα μποτάκια

Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να υπολογίσετε το νούμερο του παπουτσιού σας. Ένας ποδίατρος, με την κατάλληλη μέτρηση μπορεί να σας βοηθήσει. Φυσικά, μπορείτε να βρείτε την απάντηση σε αυτό το ερώτημα και μόνοι σας. Το μόνο που θα χρειαστείτε είναι τα παρακάτω αντικείμενα, που μπορεί να τα έχετε ήδη στο σπίτι σας: 

  • 2 φύλλα χαρτί μεγαλύτερα από το πόδι σας 
  • Ταινία ή σελοτέιπ 
  • Ένα στυλό, μολύβι ή μαρκαδόρο 
  • Έναν χάρακα 

Φυσικά, πριν ξεκινήσετε τη διαδικασία, φορέστε τις κάλτσες που σκοπεύετε να φορέσετε με τα παπούτσια σας. Για παράδειγμα, αν σκοπεύετε να φορέσετε γόβες με ένα καλσόν, ίσως χρειαστεί να το φορέσετε για την μέτρηση. Αντίστοιχα στα αθλητικά παπούτσια, η μέτρηση με τις κάλτσες που φοράτε συνήθως θα σας εγγυηθεί τα καλύτερα αποτελέσματα. Επιπλέον, είναι προτιμότερο να περιμένετε μέχρι το βράδυ, που το πόδι θα είναι περισσότερο πρησμένο σε σχέση με το πρωί. Η διαδικασία περιλαμβάνει τα εξής βήματα: 

  1. Κολλήστε το χαρτί στο πάτωμα με την μια πλευρά να ακουμπάει σε έναν τοίχο. Είναι σημαντικό να μην γλιστράει το χαρτί, έτσι ώστε να πραγματοποιήσετε τις σωστές μετρήσεις. 
  2. Τοποθετήστε το ένα πόδι στο χαρτί με την φτέρνα να ακουμπά στον τοίχο. 
  3. Ζωγραφίστε την περίμετρο του ποδιού. Σε περίπτωση που δεν νιώθετε σιγουριά, ζητήστε κάποιον να σας βοηθήσει σε αυτό το βήμα. Προσπαθήστε να μην κρατήσετε το μολύβι ή το στυλό σε πολύ γωνιακή θέση, καθώς μπορεί να σας δώσει λανθασμένη μέτρηση 
  4. Χρησιμοποιώντας τον χάρακα σας, μετρήστε τις πιο μακριές και φαρδιές περιοχές του περιγράμματος του ποδιού 
  5. Επαναλάβετε την ίδια διαδικασία στο άλλο πόδι

Πολλές είναι οι φορές που οι διαστάσεις διαφέρουν σε εκατοστά και ίντσες. Για τον λόγο αυτό, είναι αρκετά χρήσιμο να γνωρίζετε το ακριβές νούμερο και για τις δύο μονάδες μέτρησης. Κατά τη διάρκεια της επιλογής, αλλά και της σύγκρισης των μεγεθών, χρησιμοποιήστε το μεγαλύτερο μέγεθος που θα βρείτε κατά τη μέτρηση σας.  

Πώς επιλέγουμε κάποιο παπούτσι για παιδιά; 

παιδικα παπουτσια νούμεροΤι γίνεται όμως με την αγορά παπουτσιών για παιδιά; Πολλοί είναι οι γονείς που έρχονται αντιμέτωποι με αυτό το ερώτημα. Η παιδική πατούσα δε διαθέτει όλα τα οστά που διαθέτει η πατούσα ενός ενήλικα. Αντίθετα, διαθέτει χόνδρους οι οποίοι μετατρέπονται σε οστά με την πάροδο του χρόνου μετατρέπονται σε οστά. Έτσι λοιπόν, έχουν ανάγκη τον απαραίτητο χώρο για την ανάπτυξη τους. Τα αρκετά στενά παπούτσια υποβάλλουν την παιδική πατούσα σε πίεση, δημιουργώντας τον κίνδυνο ζητημάτων ανάπτυξης. Συνεπώς, η επιλογή στο νούμερο παπουτσιού με βάση τα εκατοστά θα πρέπει να γίνει με πολύ προσοχή. Μη διστάσετε να εμπιστευτείτε ειδικούς ώστε να είστε βέβαιοι ότι θα έχετε κάνει τη σωστή επιλογή. 

Πώς θα πρέπει να εφαρμόζουν τα καινούρια παπούτσια; 

Η μέτρηση του ποδιού δίνει μια ικανοποιητική εικόνα για το μέγεθος του ποδιού. Ωστόσο, είναι πάντοτε σημαντικό να δοκιμάζει κανείς το κάθε ζευγάρι, ώστε να ελέγξει την εφαρμογή του. Μην παραλείψετε να κάνετε μερικά βήματα στο κατάστημα ή στο σπίτι σας, ώστε να δείτε πόσο άνετα νιώθετε στο περπάτημα. 

Όταν πρωτοδοκιμάζετε ένα ζευγάρι παπουτσιών, βεβαιωθείτε ότι θα υπάρχει ο απαραίτητος χώρος, έτσι ώστε να μπορεί το πόδι να λυγίζει και να τεντώνει. Βεβαιωθείτε ότι κατά το περπάτημα τα πόδια σας δεν γλιστράνε στο παπούτσι, η περιοχή του αστραγάλου παραμένει σταθερή, καθώς και ότι δεν “τρίβεται” στο παπούτσι. Για ορισμένα ζευγάρια ίσως χρειαστεί κατά τη δοκιμή να πραγματοποιήσετε μια μικρή βόλτα, έτσι ώστε να βεβαιωθείτε ότι σας προσφέρουν την κατάλληλη στήριξη. Ιδιαίτερη προσοχή θα πρέπει να δοθεί σε πιθανά σημεία, όπως την περιοχή της φτέρνας ή των δαχτύλων που μπορεί να πιέσουν, και να προκαλέσουν δυσφορία κατά τη μελλοντική χρήση τους. 

Συμβουλή: Όταν αγοράζετε παπούτσια, δεν μπορείτε πάντοτε βέβαιοι ότι η εφαρμογή τους θα βελτιωθεί σταδιακά κατά τη χρήση τους. Μη διστάσετε να εμπιστευτείτε το ένστικτο σας, καθώς και την αρχική αίσθηση για την εφαρμογή. Σε περίπτωση που έχετε αμφιβολίες σχετικά με την εφαρμογή, ή τις ιδιότητες του κάθε παπουτσιού, δοκιμάστε και κάποιο άλλο μέγεθος ή στυλ. Όσο σημαντική είναι μια στυλάτη εμφάνιση, άλλο τόσο σημαντική είναι και η άνεση. 

Πόσο κενό πρέπει να έχει το παπούτσι; 

Το κατάλληλο παπούτσι δε θα πρέπει να εμποδίζει ή να περιορίζει κάποια κίνηση της καθημερινότητας. Μάλιστα, για να μην συμβεί κάτι τέτοιο, θα πρέπει να υπάρχει περίπου διάστημα ενός εκατοστού από το μακρύτερο δάκτυλο και την άκρη του παπουτσιού σας. Επιπλέον, τα δάχτυλα θα πρέπει να κινούνται με άνεση. Για να βεβαιωθείτε ότι πληρούνται οι παραπάνω προϋποθέσεις, το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να πιέσετε με το δάχτυλο σας την πάνω πλευρά των υποδημάτων σας. 

Δοκιμαστική χρήση παπουτσιών 

Κάθε ζευγάρι παπουτσιών επιλέγεται για συγκεκριμένη χρήση. Πριν λοιπόν τα χρησιμοποιήσετε για την περίσταση για τα οποία προορίζονται, προτιμήστε να τα φορέσετε δοκιμαστικά για μια εβδομάδα, ώστε να στρώνουν σωστά. Αποφύγετε να τα φορέσετε απευθείας για πολλές ώρες, ή σε κάποιο ταξίδι. Μια δοκιμαστική εβδομάδα εφαρμογής θα δώσει στο παπούτσι τον χρόνο ώστε να εφαρμόζει σωστά στα πόδια σας. Διαφορετικά, ενέχει ο κίνδυνος εμφάνισης πληγών. 

Ανακαλύψτε στο ηλεκτρονικό κατάστημα Tsakalian επώνυμα γυναικεία, ανδρικά και παιδικά παπούτσια για κάθε στιγμή της ημέρας. Ανακαλύψτε αυτό που σας ταιριάζει και θα σας χαρίσει στυλ και απαράμιλλη εφαρμογή. 

Share αυτό το post

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.